comment 0

30.luku (3220 askelta), ranta-alueet käymistilassa

Kuvaesitys vaatii JavaScriptin.

Birgitan kahvilassa riittää kuhinaa iltapäivällä, kun Viisikko kokoontuu jatkaakseen kuvauksiaan. Lomat ovat takanapäin ja kaupunki on jälleen täynnä ihmisiä.

Hernesaaren ranta jää kuvaamatta, sillä rantaa pääsee kävelemään vain samaa tietä edestakaisin. Munkkisaari on jotenkin outo lintu, ja vaikka vanhoja teollisuusrakennuksia on muutettu asuinkäyttöön, se tuntuu silti odottavan jotakin. Samoin on Telakkarannan, joka on kuin käymistilassa. Mutta siinä on potentiaalia; komeat nosturit ja tehdasromantiikkaa pullollaan olevat rakennukset.

Entinen satamarata Telakkakadun rinnalla muutettiin joitain vuosia sitten kävely- ja pyöräilytieksi ja se tuli tarpeeseen, sillä käyttäjiä riittää ainakin kesäisin ruuhkaksi asti. Anni löytää tiedon, että myös ratikkalinja 6 tulee tulevaisuudessa kulkemaan Telakkakatua pitkin Hernesaareen. Se on varmasti tervetullut muutos, sillä nyt joukkoliikenteen yhteydet Hernesaareen ovat yhden bussin varassa.

Viisikko jatkaa Hietalahdenrantaa Länsisatamaan. Vaikka Hietsussa pääsee kulkemaan rannan tuntumassa, liikenteen melu ei houkuttele pysähtymään. Viisikon tosin pysäyttää hetkeksi pyöräilevä turisti, joka kyselee Viisikon tekemisiä. Tämä ei ole ensimmäinen kerta, kun kuvaustouhu kiinnostaa ulkomaalaisia vierailijoita. Ehkä turisteilla on enemmän aikaa tarkkailla ympäristöään ja kiinnittää huomiota valtavirrasta poikkeavaan toimintaan.

Sillilaiturin päätteeksi on kohoamassa torni- ja kongressihotelli. Pienen oloiselle tontille se näyttää tulevan, mutta niin on muutenkin tiivistä kaupunkirakennetta rakentumassa Jätkäsaareen. Ja ainakin itäosa vaikuttaa melko ”lattiasta kattoon” kivetyltä. Mutta ehkä Hyväntoivonpuisto (http://www.uuttahelsinkia.fi/fi/uutiset/2014-04-15/jatkasaari-saa-virkistysalueeksi-maisemallisesti-rauhallisen-hyvantoivonpuiston) tuo alueelle kaivattua vehreyttä.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s